Solar-Monkey-zet-extra-vaart-achter-transitie-naar-zonnestroom-002

Solar Monkey groeit verder met nieuwe investering

Gisteren werd tijdens de kennisexpo in Delft een nieuwe investering in Solar Monkey bekend gemaakt. Onze investeerder Innovation Quarter schreef dit artikel over de aanleiding, het moment zelf en natuurlijk onze ambitieuze plannen. Samen zetten we extra vaart achter de transitie naar zonnestroom en deze investering helpt daar zeker bij. 

Het oorspronkelijke bericht met foto’s en quotes is is hier te lezen op de website van Innovation Quarter:
www.innovationquarter.nl/nieuws/solar-monkey-zet-extra-vaart-transitie-naar-zonnestroom/

Solar-Monkey-zet-extra-vaart-achter-transitie-naar-zonnestroom-002

Meer weten over Solar Monkey en onze toegevoegde waarde?

We ontvangen graag al je vragen op info@solarmonkey.nl. Als je benieuwd bent hoe we jouw positie in de zonne-energiemarkt kunnen ondersteunen, denk we mee met je wensen. Wie weet kunnen we je helpen met een soepeler verkoopproces of specifieke kennis. We horen graag van je om samen de transitie naar zonnestroom te versnellen.

Artikel InstallateursZaken

Solar Monkey artikel in InstallateursZaken

Het vakblad InstallateursZaken wijdt een artikel aan de rol van Solar Monkey in zonnepanelenmarkt. Uitleg over onze achtergrond, software, services en toekomstplannen wordt gegeven vanuit het perspectief van de specialist. Leuk voor ons om terug te lezen en natuurlijk om te delen.

  Artikel InstallateursZaken

Klik op de afbeelding voor volledig leesbare versie (opent in nieuwe tabblad)

Minder werkdruk en meer zekerheid

Uitgelicht wordt dat steeds meer installateurs software gebruiken om hun werkdruk te verlagen en dat de consument vraagt om zekerheid in deze concurrerende markt. Solar Monkey is er voor alle leveranciers die efficiënter willen werken. Samen bieden we dakeigenaren volledig inzicht en zekerheid met een soepel proces en accurate legplannen.

Lees via deze link de gehele online versie van de juni/juli editie van InstallateursZaken, met het Solar Monkey artikel op pagina 18 en 19. En dit is een alternatieve link naar het artikel mocht de pdf niet goed openen (3 pagina’s).

Zelf proberen om snel en accuraat zonnesystemen te ontwerpen?

Vraag een gratis demo-accont aan op onze homepage: Demo Aanvragen. Andere vragen waarmee we jouw werkwijze efficiënter kunnen maken ontvangen we graag op info@solarmonkey.nl. We bespreken graag de toegevoegde waarde van Solar Monkey’s ontwerpsoftware en mogelijke toepassingen voor de bedrijfsprocessen van de installateur van de toekomst. 

csm_DIG-it_c09836e438

TU Delft ontwikkelt snellader voor elektrische auto

Solar Monkey’s ontwikkelingspartner, de TU Delft, heeft een snellader ontwikkeld waarmee auto’s direct kunnen worden opgeladen met stroom uit zonnepanelen (bijvoorbeeld die op je eigen dak). Het stroomnet is daardoor dus niet meer nodig als tussenstap om te laden.

Een doorbraak voor de duurzame elektrische auto. Elektrische auto’s kun je namelijk pas echt duurzaam noemen, als je die auto ook daadwerkelijk oplaadt met duurzaam opgewekte stroom.

Het stroomnet is niet meer nodig als tussenstap en bovendien werkt de snellader twee kanten op. Je kan je elektrische auto opladen met zonnestroom, maar ook de energie uit de batterij van de auto gebruiken om bijvoorbeeld je huis van elektriciteit te voorzien.

‘Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, en normaal moest deze gelijkstroom uit zonnepanelen eerst worden omgezet in wisselstroom voordat je een elektrische auto kon gaan opladen’, zegt prof. Pavol Bauer van de TU Delft. ‘Met onze lader (10 kW) hoeft dat dus niet meer: een belangrijke stap vooruit.’

Eind dit jaar wordt verwacht de snelladers commercieel beschikbaar zullen zijn.

Lees het gehele artikel hier.

csm_DIG-it_c09836e438

Tesla delft

Tesla Solar Roof intekenen met Solar Monkey

De zonne-energie liefhebbers hebben het nieuws waarschijnlijk niet kunnen missen: Tesla heeft efficiënte en elegante zonnepanelen in de vorm van dakpannen ontworpen. Een grote doorbraak voor zonne-energie naar onze mening, en deze doorbraak kan Solar Monkey natuurlijk alleen maar stimuleren. Vandaar dat wij met trots vanaf nu de Tesla Solar Roof-dakpannen beschikbaar stellen in onze ontwerpsoftware!

Lees het gehele persbericht hier, met daarin ook meer afbeeldingen en specificaties. Uiteraard direct opgepikt door Solar Magazine als nieuwsbericht in hun wekelijkse update en op de website: 24 mei 2017 –  Zonnedakpannen Tesla opgenomen in pv-ontwerpsoftware Delfts Solar Monkey

Tesla Solar Roof- dakpannen

In vergelijking met zonnepanelen die momenteel doorgaans worden geïnstalleerd in Nederland, heeft het Tesla Solar Roof een extra vermogen van ongeveer 20%. De vraag is natuurlijk wel tegen welke prijs deze PV-toepassing voor nieuwbouw dan wel ter vervanging van huidige dakbedekking kan worden geïnstalleerd.

 

Geïnteresseerde installateurs kunnen zich aanmelden via info@solarmonkey.nl. We zullen uitleg geven over de specificaties en functionaliteiten van Solar Monkey’s ontwerpsoftware. Ook ontvangen we graag aanvullende informatie die ons helpt meer inzicht te geven rondom deze innovatie.

_DM32224_Galgenwaard

Opbrengstgaranties en monitoring nodig voor grote SDE+ zonnepanelenprojecten

Afgelopen maart is voor 4844 Zon-PV projecten SDE+ subsidie aangevraagd. Hiervan wordt komende zomer naar verwachting zo’n 80% erkend, waarna tot realisatie kan worden overgegaan. De uitvoering van een aangevraagd project is echter niet vanzelfsprekend, slechts 50% wordt daadwerkelijk uitgevoerd. Hier zit een enorme kans! Door met een helder aanbod te komen en zekerheid te bieden, kan de twijfelende zakelijke klant toch voor zonne-energie gaan. Solar Monkey springt hierop in met Zonnegarant for Business.


SDE+ aanvragen voor Zon-PV in het kort

In maart 2017 zijn 4.673 aanvragen voor hernieuwbare energieprojecten gedaan in de SDE+ openstelling. In totaal is voor €7,1 miljard aan SDE+ subsidie aangevraagd. Bijna 4500 van deze projecten zijn Zon-PV projecten. Dat betekent 96% van alle projecten. Dat is een groei ten opzichte van afgelopen jaar. Het valt nog te bezien welk deel exact wordt erkend. Aangezien 6 miljard beschikbaar is deze ronde, is een aanname van 80% dat erkend wordt realistisch. Het is echter de vraag welk van de toegekende projecten ook werkelijk wordt uitgevoerd. Want veel van de projecten waarvoor de afgelopen jaren subsidie werd toegekend, is nog niet uitgevoerd.

Uiteraard hebben zonnesystemen met de omvang van honderden soms wel duizenden zonnepanelen tijd nodig om gerealiseerd te worden. De inkoop van alle materialen, planning van de installatie en financiële afhandeling spelen hier allen een rol in. De markt zag echter veel uitval de afgelopen jaren. Geen uitstel… maar uitval.

Het jaar 2014 is als ‘topjaar’ aangeduid toen een recordcapaciteit van 883 megawattpiek (MWp) aan subsidie werd verstrekt aan zonneprojecten. Daarvan is ongeveer 30% gerealiseerd inmiddels. Ook is al 137 MWp aan capaciteit door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (de RVO) ingetrokken (15,5%). Van de resterende 55% is nog niet bekend wat de slagingskans op realisatie is. Gezegd wordt dat in totaal de helft zal worden uitgevoerd en de andere helft wordt ingetrokken of komt te vervallen.


Meer zekerheid voor SDE+ zonneprojecten gewenst

Nu is de vraag natuurlijk: waar gaat het mis? Waarom wordt het enthousiasme van een subsidie-aanvraag niet opgevolgd met de uiteindelijke opwek van schone zonnestroom van al die mooie, grote bedrijfsdaken. Een aantal redenen wordt genoemd door betrokkenen: de dakconstructie, de grootte van het dak, bijkomende kosten, onduidelijke opbrengsten, geweigerde financiering door banken, onduidelijke afspraken. Allemaal redenen om een zonneproject later, kleiner of helemaal niet uit te voeren.

Dit alles is onder te brengen in twee hoofdcategorieën: voorbereiding en business case. Door bij de voorbereiding efficiënt een professioneel advies te geven, voorkom je onnodige aanvragen en verhoog je de kans om een vervolgopdracht te krijgen voor de realisatie.


Creëer een groene business case

Solar Monkey versnelt de energietransitie met de ontwikkeling van software en services voor de zonne-energiemarkt. Partner-installateur De Solar Store heeft in aanloop naar de uitvoering van het zonneproject op de Galgenwaard een opbrengstgarantie via Solar Monkey laten doorrekenen en veiligstellen: Zonnegarant for Business. Met Zonnegarant bleek een zekerheid te worden geboden waarmee de realisatie van een project van een dergelijke omvang wél door kon gaan.
Met software is ingemeten hoeveel zonnepanelen passen op de verschillende dakvlakken van dit Utrechtse voetbalstadion. Vervolgens is uitgerekend hoeveel schone zonnestroom dit zou opwekken. Op basis van de nauwkeurigheid van deze berekening is opbrengstgarantie afgegeven waarmee de business case voor betrokkenen op groen sprong.

In het voorjaar van 2017 zijn 3400 zonnepanelen geïnstalleerd op Stadion Galgenwaard. Een iconisch zonneproject dat dankzij SDE+ subsidie mogelijk is gemaakt. Zoals hierboven betoogd, is de erkenning van de subsidie niet genoeg om van zekere realisatie te mogen spreken. Een nauwkeurige berekening als voorbereiding en aanvullende zekerheid rondom installatie en nazorg vergroten het professionalisme in onze branche. Dat zou moeten leiden tot de realisatie van meer zonneprojecten. Gezien de hoeveelheid ingediende aanvragen heeft Nederland nog veel in het duurzame vat. Vanuit Delft hopen we van harte dat betrokkenen bij dergelijke ambitieuze projecten de potentie zal benutten. Sommige situaties vragen om professionele ondersteuning voor het berekenen van de mogelijkheden en veiligstellen van de verwachtingen. Dan staat de technologie en het team van Solar Monkey klaar om de gezamenlijke ambities waar te maken.


Meer rendement uit  SDE+ zonneprojecten?

Ongeacht de fase of de rol waarin u zich bevindt, Solar Monkey helpt mee de potentie te realiseren. Een e-mail met korte uitleg kan naar info@zonnegarant.nl, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Samen bespreken we welke wensen u heeft met betrekking tot het intekenen van de mogelijkheden, het berekenen van de opbrengst, het uitwerken van de communicatie en het monitoren van de prestaties rondom het realiseren van succesvolle SDE+ zonneprojecten.


_DM32224_Galgenwaard

Het Solar Monkey team bij Stadion Galgenwaard met een aantal van de 3400 zonnepanelen

Bronvermelding:
Solar Future, RVO, Solar Magazine

reporting

Pipedrive CRM integratie met Solar Monkey

“een optimaal verkoopproces voor zonnepanelen”

Bij Solar Monkey zijn we bekend geworden met de software voor het ontwerpen en doorrekenen van zonnesystemen. Focus vinden we belangrijk, en daarom blijven we juist dat continu beter maken. Toch is een zonnesysteem-ontwerp slechts één stukje van het volledige verkooptraject. We willen onze klanten faciliteren in een zo soepel mogelijk en volledig proces. Daarin is goede CRM onmisbaar.

Om deze reden zijn we nu de samenwerking aangegaan met Pipedrive, een van ‘s werelds best verkochte CRM-systemen. Bij gebruik wordt al snel duidelijk waarom. Geen enkel CRM-systeem is zo soepel in gebruik en toch zo uitgebreid in functionaliteit. Vanuit het pijplijn-overzicht en de takenlijst vergeet je nooit meer die belangrijke terugbelacties. Je plant alles soepeltjes in en houdt alle documenten bij op één centrale plek. En nog beter natuurlijk: Pipedrive sluit nu naadloos aan met Solar Monkey. En dat voor een paar tientjes per maand! Wat kun je daar precies van verwachten?

We vertellen je er hieronder graag meer over. En ben je nu al overtuigd of wil je zelf snel aan de slag? Neem dan contact met ons op via info@solarmonkey.nl of laat via onderstaande button je contactgegevens achter.


Untitled drawing (4)    pipeline


Alle functionaliteiten of een rij: 

Direct aan de slag

 • Upload duizenden leads tegelijkertijd via CSV of Excel,
 • Importeer vanuit bestaande CRM systemen of voeg zelf losse contacten toe.
 • Kies zelf het webformulier dat je simpel op jouw eigen website kunt implementeren.

Een compleet overzicht van je pijplijn

 • Beheer jouw leads als deals in een Pipeline. 
 • Maak duidelijke overzichten voor verschillende projecten of tenders.
 • Gebruiksvriendelijk, intuïtief en altijd toegankelijk via PC, tablet of mobiel.

Taken die tot resultaat leiden

 • Beheer taken voor al jouw contacten, zodat je altijd weet wat je te doen staat.
 • Ontvang automatische herinneringen per e-mail of via de mobiele app.
 • Mis geen deals meer en verkoop je meer met minder tijd en moeite.
 • Vanuit het klantoverzicht kan je direct bellen of e-mailen.

activiteiten   apps


Legplan, opbrengstberekening en offerte binnen één minuut met Solar Monkey

 • Vanuit Pipedrive kan direct een project in Solar Monkey worden aangemaakt.
 • Ontwerp binnen één minuut een volledig zonnesysteem en bereken de opbrengst.
 • Draai een offerte uit in jouw eigen huisstijl en template.
 • Offertes zijn meteen terugvinden in Pipedrive en automatisch gekoppeld aan de juiste klant.
 • Offerte akkoord? Deberekende resultaten vind je automatisch terug in Pipedrive, inclusief legplan.

Plan installatie en regel de afhandeling

 • Integratie met Google Calendar zodat je direct beschikbaarheid ziet of afspraken inplant.
 • Het hele team ziet direct alle gemaakte afspraken en documenten van de klant.
 • Na installatie kan  direct alle opleverdocumentatie worden ge-upload

Creëer inzicht en rapporteer

 • De eerste stap voor een optimaal proces is goed meten en rapporteren. 
 • Analyseer per gebruiker of voor de hele organisatie iedere stap in het verkooptraject.
 • Bekijk en analyseer omzetprognose en behaalde omzet.

reporting    mobile app


Volledig aan te passen aan jouw proces

 • Voeg je eigen velden toe, variërend van dropdown menu tot vrije tekst.
 • Pas vervolgens filters toe op basis van jouw eigen velden.
 • Gebruik de mobiele telefoon app als je onderweg of op locatie bent.
 • Verdeel alle leads, contacten en acties over jouw team.
 • Ieder teamlid heeft zijn eigen overzicht en takenlijst.
 • Als manager heb je een duidelijk overzicht en rapportagemogelijkheden.
 • Maak verschillende verkoop pijplijnen voor verschillende projecten of tenders.
 • Integratie met Solar Monkey is volledig persoonlijk in te stellen.
 • Bepaal zelf wanneer nieuwe projecten en legplannen worden aangemaakt.

En wat kost al dat moois?
Wij helpen je met de inrichting en integratie van Pipedrive en Solar Monkey voor een bedrag van €450. Naast de kosten voor Solar Monkey betaal je voor Pipedrive slechts €12 per gebruiker per maand, of eventueel €24 voor het pakket met e-mail integratie.

Snel aan de slag
Heb je nog vragen over de mogelijkheden? Of ben je overtuigd en wil je zelf snel aan de slag? Neem dan contact met ons op via info@solarmonkey.nl of laat via onderstaande button je contactgegevens achter.

Bekijk hier onze Webinar met uitleg van de Solar Monkey & Pipedrive CRM integratie

schaduwberekening

Van hoogtedata naar schaduwanalyse

Door Guus de Koning

Bij Solar Monkey  zijn we trots op de accuraatheid van onze opbrengstberekening. Bij het verschaffen van garanties op de opbrengst is het van groot belang dat deze berekening exact en betrouwbaar is. In het geval van schaduwwerking door nabije bomen of bebouwing zijn hiervoor slimme rekenmodellen ontwikkeld op basis van hoogtedata. Daarbij wordt eerst voor ieder zonnepaneel een horizonscan gemaakt, zoals te zien is in afbeelding 2. Bij de constructie en analyse hiervan komen nogal wat vragen kijken. Als stagiair bij Solar Monkey heb ik me bezig gehouden met het optimaliseren van de rekenmodellen. Dit met als doel om een balans te vinden tussen de rekentijd en accuraatheid van de modellen.

rotterdam horizonscan

 

 

Figuur 1. Schaduwanalyse van de skyline van Rotterdam aan de Maas. Bijbehorende hoogtedata is afgebeeld in figuur 2.

Als uitgangspunt voor het bepalen van de 3D omgeving gaan we uit van het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) van de overheid. Deze data is met vliegtuigen ingevlogen, waarbij LiDAR afstand-sensoren zijn gebruikt om voor iedere halve meter in Nederland de exacte hoogte te bepalen. In figuur 2 is een voorbeeld weergegeven van deze AHN data van de omgeving van Rotterdam aan de Maas. De kleur geeft daarbij de hoogte aan. Water is weergegeven als blauw en de hoogte stijgt van groen via oranje naar rood. Een rood gebouw is dus hoger dan een oranje gebouw.

ahn

Figuur 2. AHN data voor Rotterdam aan de Maas (Bierstraat 18). De richting van de gele pijlen correspondeert met de schaduwanalyse achter de gele lijnen in figuur 1. Water is blauw en de hoogte stijgt van groen via oranje naar rood.

Voor de schaduwanalyse kijkt Solar Monkey 360 graden in de rondte en bepaalt op deze manier de horizon uitsnede, vanuit het gezichtspunt van een zonnepaneel.  Zo komt de richting van de gele pijlen in figuur 2 overeen met het stukje horizon achter de gele lijnen in figuur 1. Bij de doorgetrokken pijl zijn twee hoge gebouwen zichtbaar en dat resulteert in een groot obstakel en dus schaduwval. Bij de gestippelde pijl staan geen hoge gebouwen en is er dus ook geen obstakel te zien in de horizon. Zo zijn er nog een aantal andere gebouwen die rondom dit adres staan en schaduwval creëren. figuur 1 is dus eigenlijk niets anders dan een platgeslagen halve bol. Eigenlijk doen we precies hetzelfde met 2D landkaarten van een 3D wereldbol! Deze horizon uitsnede wordt vervolgens gebruikt om te bepalen hoeveel zonlicht op welk tijdstip en jaargetijde wordt geblokkeerd door de omgeving.

Nu heb ik mijn onderzoek met name gericht op de afstand tot waar het schaduw silhouet gemaakt moet worden. Des te groter deze afstand, des te meer omgeving er wordt meegenomen. Echter duurt de berekening ook langer naarmate de afstand groter wordt. Om de relevantie van deze vraag te visualiseren, geeft figuur 3 weer welke gebouwen op welke afstand staan. Des te verder weg, des te vager het gebouw is weergegeven. Een te kleine afstand kan er dus voor zorgen dat bepaalde gebouwen niet worden meegenomen in de analyse en zal de verwachte energieopbrengst hoger uitvallen dan daadwerkelijk het geval zou zijn. Hieruit heb ik correlaties ontdekt tussen de afstand en de totale schaduwanalyse, zodat we de meest optimale afstand kunnen kiezen voor een accurate maar toch snelle berekening.

rotterdam 3D

Figuur 3. Een schaduwanalyse van de skyline van Rotterdam aan de Maas (Bierstraat 18) met diepte. Des te verder weg een gebouw, des te vager.

Op deze manier blijven we werken aan rekenmethoden die zowel snel als accuraat zijn. En daarmee kunnen we onze klanten goed inzicht leveren over de door hen ontworpen zonnepaneel-systemen!

PVision blog foto

Het perfecte zonnepaneel systeem voor ieder dak in Nederland, automatisch ontworpen

Solar Monkey, Readaar, TU Delft en Universiteit Utrecht lanceren PVision

61 procent van alle huiseigenaren heeft interesse in zonne-energie, maar slechts 4% bezit ook daadwerkelijk zonnepanelen. Veel mensen blijven zitten met vragen over de opbrengsten en besparingen. Voor aanbieders van zonnepanelen is het vaak tijdrovend om deze opbrengsten exact te berekenen. Solar Monkey en Readaar bundelen krachten met de TU Delft en Universiteit Utrecht om een einde te maken aan alle onzekerheid. Onder de naam PVision ontwikkelen zij software die automatisch een perfect zonnesysteem ontwerpt voor elk dak in Nederland. Dankzij de nauwkeurige berekeningen kunnen de opbrengsten bovendien gegarandeerd worden. Topsector Energie ondersteunt PVision met een TKI-subsidie van 470,000. Het geld komt direct ten goede aan de ontwikkeling van de software.

Er komt ontzettend veel kijken bij de aanschaf van zonnepanelen, wat leidt tot veel onzekerheid. Welke panelen moet ik kiezen? Hoeveel energie zullen ze op mijn dak opbrengen? Hoeveel geld levert dat me op? Doel van het PVision project is om zekerheid te geven, het optimale ontwerp te creëren, en de energieopbrengst van de geïnstalleerde systemen te garanderen en te monitoren. En dat proces wordt via geavanceerde software volledig geautomatiseerd.

Mooie woorden, maar hoe werkt dit in de praktijk? Stel je voor dat een specifiek zonnesysteem ontwerp klaarligt, speciaal ontworpen voor jouw dak. Niet zomaar een schatting, maar het ideale zonnesysteem dat aansluit op jouw situatie. Klaar om geïnstalleerd te worden, met een gegarandeerde opbrengst. En nadat het systeem is geïnstalleerd, wordt het dagelijks gemonitord om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Mogelijke problemen worden direct opgemerkt en snel opgelost, vaak nog voordat de klant zelf doorheeft dat er iets aan de hand is. Dit creëert een enorm vertrouwen bij de klant.

“Dit is een grote stap voorwaarts in de manier waarop we zonnesystemen wegzetten in de markt”, aldus Jan Pieter Versluijs, CEO van Solar Monkey. “Het ontwerpen en aanbieden van zonnesystemen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door deze ontwikkelingen kunnen wij direct samenwerken met overheden en installateurs om voor gehele steden en provincies zonnesystemen te ontwerpen. Op voorhand weten wij de veelbelovende gebieden gemakkelijk te kwalificeren. Miljoenen zonnepanelen kunnen op deze manier worden aangeboden en geïnstalleerd. Dit zorgt voor een enorme impact.”

Het project vloeit voort uit de software van Solar Monkey, die is ontwikkeld vanuit de Yes!Delft Incubator. De software maakt slim gebruik van een combinatie van hoogtedata en luchtfoto’s om op afstand een zonnesysteem te ontwerpen. Door het gebruik van hoogtedata kan de omgeving en bijbehorende schaduw van bomen of andere obstakels perfect in kaart worden gebracht. Readaar heeft Solar Monkey geholpen in de ontwikkeling met geavanceerde data-analyse. De TU Delft speelt een grote rol in het optimaliseren van de rekenmodellen, onder leiding van dr Olindo Isabella van de PVMD groep. Het team van Universiteit Utrecht geleid door Wilfried van Sark zal zich met name richten op de validatie in de praktijk. Hierbij zal ook ieder bestaand zonnesysteem in Nederland in kaart worden gebracht.

“ Dit is een geweldige kans om fundamenteel onderzoek direct te implementeren in de markt”, aldus dr Olindo Isabella. “Ik ben ontzettend enthousiast over de uitwerking van dit project op de verdere ontwikkeling van de zonne-energie markt!

PVision project
PVision project
snel legplan maken zonnepanelen

Solar Monkey nu ook zonder abonnement kosten

Inmiddels maken al vele klanten dagelijks gebruik van Solar Monkey voor het ontwerpen van zonnepaneel systemen. Dat allemaal met een duidelijk uitgangspunt: binnen één minuut een zonnepaneelsysteem ontwerpen, inclusief exacte opbrengstberekening. Echter hebben we van veel wat kleinere specialisten te horen gekregen dat een abonnement niet altijd ideaal is. Daar hebben we naar geluisterd. Daarom presenteren we nu een prepaid versie waarbij je géén abonnement kosten betaalt. Je rekent dus alleen af voor de projecten die je aanmaakt.

De Monkey Credits zijn vooraf in te kopen voor €9,50 per stuk (ex BTW). Voor een project (met ongelimiteerd aantal ontwerpen) gebruik je één credit (voor projecten van >100 panelen betaal je wat meer, klik hier voor meer info). Zo zit je nergens aan vast, en kun je toch gebruik maken van de kracht van Solar Monkey!

Snel panelen intekenen in een grid

Leg een heel veld panelen met één sleepbeweging. De dakhoek is door de software al voor je bepaald. In de doorzichtige weergave kun je vervolgens panelen verwijderen die te dicht bij obstakels zoals schoorstenen geplaatst zijn. Zo heb je binnen luttele seconden een volledig legplan gemaakt.

Panelen-leggen-6039RW

Automatische correctie van scheve luchtfoto’s

Scheve luchtfoto’s maken het in andere software pakketten onmogelijk om op schaal panelen op schuine daken in te tekenen, omdat de scheve foto zorgt voor een vertekening. De software van Solar Monkey corrigeert hiervoor, zodat je altijd correct op schaal kunt intekenen.

Screen - Skew - web

Switch tussen kaart, luchtfoto en LiDAR

Voor het intekenen van panelen gebruik je de hoge resolutie luchtfoto. Wil je weten hoe de omgeving er in 3D uit ziet? Of hoe hoog bepaalde bomen en andere obstakels zijn ten opzichte van de geplaatste panelen? Gebruik dan de LiDAR weergave.

verschillende weergaven van kaart, lidar en luchtfoto

Bekijk de performance van individuele panelen

Met de eenvoudige kleurweergave zie je direct welke panelen meer opbrengen en welke minder, door bijvoorbeeld lokale schaduwval van bomen, dakkapellen of andere obstakels. Klik op een paneel om de precieze opbrengst en verliezen per paneel te zien. Zo kun je de systeemopbrengst optimaliseren.

screen-performance

Visuele schaduwanalyse per paneel

Op paneelniveau wordt de schaduwval en daarmee de opbrengst gemodelleerd. Dit is in de software visueel gemaakt in een 360 graden analyse. Hierbij wordt de horizon met daarin voorkomende obstakels weergegeven inclusief de baan van de zon in verschillende maanden en inval van diffuus licht.

solar irradiation screenshot in screen

Direct rapport en offerte uitdraaien

Natuurlijk wil je de resultaten in een mooi rapport of offerte naar je klant sturen. Deze kan direct via de software worden uitgedraaid in PDF. Dit kan volledig volgens je eigen format, zodat alles er precies uit ziet zoals je zelf wilt.

rapport pagina layout

Geef jouw feedback en ideeën!

Zijn er functionaliteiten die je nog mist? Heb je verder nog ideeën? Laat het ons weten zodat we de volgende versie nóg beter kunnen laten aansluiten bij jouw wensen. Neem contact met ons op via info@solarmonkey.nl , 015-2036004 of reageer hieronder op het artikel.

mark rutte

Grootse plannen voor 2017

Wat was 2016 een fantastisch jaar. We hadden niet durven dromen zoveel bereikt te hebben als nu. We hebben grote stappen gezet in het bereiken van onze missie om 100% zekerheid en vertrouwen te creëren in de markt van zonne-energie. Natuurlijk met hulp van vele partners, adviseurs, vrienden, maar vooral natuurlijk klanten. Bedankt voor jouw support!

Een mooi moment om eens terug te blikken op een hectisch en succesvol jaar, maar vooral ook om een tipje van de sluier op te lichten van welk moois er nog gaat komen.

In deze update vindt je:

2017 vol met nieuwe mogelijkheden

Samen met onze partners en klanten geven we de toekomst van zonnepanelen in Nederland vorm. Hier gaan we in 2017 weer grote stappen in maken.

TKI
topsector-energie

Automatisch ontwerp voor hele steden tegelijk

Voor heel Nederland een specifiek zonnesysteem ontwerp? Inclusief offerte en gegarandeerde opbrengst? Met één druk op de knop? Volgend jaar kan dat. Ontzettend trots zijn we op de kersverse samenwerking met de TU Delft, Universiteit Utrecht en Readaar. Topsector Energie ondersteunt ons project met een subsidie van maar liefst €500,000!

Solar Monkey ook zonder abonnementskosten

We hebben al veel grote installateurs die dagelijks honderden ontwerpen in onze software maken. Maar een abonnement van €295 per maand blijkt voor kleinere specialisten toch best duur. Daar hebben we naar geluisterd. Al in januari zullen we een prepaid model zonder abonnementskosten lanceren. Zo kan iedereen volledig profiteren van de software! Wil je hier alvast gebruik van maken? Dan kunnen we al een account voor je opzetten.

screen-legplan-skew2-web
pipedrive-logo
pipedrive

Integratie met Pipedrive CRM
Systeem ontwerp is maar een onderdeel van het gehele bedrijfsproces. Wij vinden dat alle processen naadloos op elkaar aan moeten sluiten. Daarom integreren we dit met Pipedrive, een CRM die perfect geschikt is voor iedere professionele organisatie. Hierin houd je gemakkelijk al je contacten, acties en verkopen bij.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid
In 2017 kun je veel verbeteringen verwachten die het maken van ontwerpen nog sneller en secuurder maken. Bijvoorbeeld een verbeterde editor voor het gemakkelijker bewerken van legplannen. Of wat dacht je van het zelf handmatig de AHN 3D-data aanpassen? Super handig als data verouderd is, en die grote boom in de achtertuin inmiddels gekapt is.

zonnepaneel schaduwanalyse

2016 wist je dat… 

 • We in januari nog gebruik maakten van schaduw-analyses op locatie?! Bij iedere locatie langs om met een speciale 360 graden camera foto’s te maken. Wauw, wat een wereld van verschil met 3D data op afstand!
 • Het nog een gigantische klus was om de AHN-hoogtedata te matchen met de luchtfoto’s, omdat die foto’s vaak onder een hoek zijn genomen.
 • Juist dit ons een gigantische voorsprong geeft op de concurrentie.
 • In juni pas versie 1.0 van Solar Monkey is gelanceerd. Nu zijn er al 20 klanten die hier dagelijks gebruik van maken.
 • Inmiddels worden er meer dan 1,000 zonnepaneel systemen per maand in de software ontworpen!
 • Er meer dan 400 Zonnegarant opbrengstgaranties actief zijn, waarbij klanten gegarandeerd zijn van hun energie-opbrengst.
 • Zonnegarant nu wordt aangeboden door 5 betrouwbare partner installateurs: 365zon, Comfort Partners, de Solar Store, Purnot Energietechniek en Groenopgewekt 5.0 .
360 graden foto
zonnegarant-partners

Een sterk team voor een knallend 2017

Een sterke business begint altijd met een goed team. En in 2016 hebben we waanzinnig veel stappen gemaakt enkel en alleen omdat deze mensen zo goed presteren. Een overzichtje van onze nieuwe aanwinsten in 2016:

carola van duijn

Carola van Duijn, sales director

Vanuit haar ervaring bij Road Rebel en Fintage House heeft Carola zich ontwikkeld tot een allround sales superstar. Met Carola aan de leiding van het sales team zal Solar Monkey grote stappen kunnen maken in de verdere groei.

jaap donker

Jaap Donker, senior software developer

Bij Prime Vision gooide Jaap hoge ogen met zijn algoritmes voor beeldherkenning voor software in de post-industrie. Deze kennis en ervaring zet hij in om bij Solar Monkey zowel de front-end als achterliggende algoritmes te ontwikkelen.

vadim galaktionov

Vadim Galaktionov, junior software developer

Vadim begon bij Solar Monkey als stagiair data analist. Maar al snel bleek dat zijn kwaliteiten veel verder gingen dan alleen dat. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een onmisbare kracht achter de Solar Monkey software.

giorgio raboen

Giorsio Raboen, customer support en operationeel medewerker

Als je gebruik maakt van Solar Monkey software heb je hoogst waarschijnlijk wel eens contact gehad met Giorsio. Hij helpt klanten via de live helpdesk direct verder. Ook is hij verantwoordelijk voor het afhandelen van de Zonnegarant opbrengstgaranties.

guus de koning

Guus de Koning, data analyst

Deze natuurkundige van de TU Delft zet zich in om met behulp van beschikbare data de reken-algoritmes van Solar Monkey steeds verder te verbeteren. Zo worden onze berekeningen steeds sneller en accurater.

Joris Bronkhorst, onderzoeker

In het kader van het PVision project voor het volledig automatiseren van PV ontwerp is Joris de eerste stappen aan het zetten. Hij richt zich op algoritmes die bepalen wat het meest ideale legplan op een bepaald dak zou zijn, rekening houdend met obstakels en mogelijke schaduwval.

Naast ons eigen team zitten we natuurlijk in een fantastische omgeving binnen Yes!Delft. Maar liefst 85 andere technische ondernemingen werken hier aan de toekomst van Nederland, in allerlei vormen. De vele kruisbestuivingen, workshop sessies en adviseurs zijn voor ons ontzettend waardevol. Vorige week mochten we zelfs Mark Rutte verwelkomen voor een bezoekje!

yesdelft mark rutte